Metode zdravljenja Planet zdravja zdaj tudi v ZDA

Tokratni pogovor z zakoncema Irmo in Igorjem Ogorevc, ki sta med najboljšimi raziskovalci na svetu na področju naturopatske medicine, je potekal malo pred njunim odhodom v ZDA. Kar trije lastniki tamkajšnjih velikih bolnišnic se zanimajo za njun način dela.

Prejšnji ponedeljek smo znova obiskali uspešno podjetje AS AN, d. o. o., znano po blagovni znamki Planet zdravja, ki ga naši bralci zdaj že dobro poznajo. Uvodoma smo izmenjali nekaj besed o terapiji, ki sem jo deležna. »Ali bom sploh še kdaj zdrava?« – »Absolutno da. Veste, kaj so rekli kardiologi na konferenci v Budvi? Vsi bolniki s srčnimi obolenji imajo najmanj še pet mest v telesu, kjer je vnetje in se ne zdravijo. To je sistem, ki je bolan, na enem mestu bolj, na drugem manj,« razlaga gospa Irma in doda, da je težava uradnega zdravstvenega sistema ta, da bolnikov s kroničnimi nenalezljivimi boleznimi (!) ne zdravijo celostno. Še več, delajo jih še bolj bolne, s tem ko jim predpisujejo različna sintetična zdravila, ki jih telo zazna kot tujek in nanje reagira oziroma se brani z vnetjem.

Pazite, kakšna zdravila jemljete!

»Vsi stranski učniki zdravil niso drugega kot posledica dodatno povzročenih vnetij na to tujo substanco. Zato je zakon številka ena ta, da če redno jemlješ kakršnekoli sintetične tablete, nimaš niti teoretične možnosti, da bi bil še kdaj zdrav. Temu ne more oporekati nihče,« dodaja gospod Igor. »S tem mislite tablete za zdravljenje holesterola in podobno?« – »Ja. Kako boš zdravil holesterol?« me vpraša gospa Irma. »Nekdo mora razgraditi te maščobe, da se izločijo prek prebavil, saj drugače ne gre. Če pa poješ to tableto, gre ta najprej v portalno veno (dojetrna dovodnica). Tu se spoji s hrano in z maščobo, ki jo poješ. Lahko da se maščoba razgradi, a kakšen vpliv ima na telo ta nova, tretja substanca, ki nastane iz tega? Kdo bo očistil telo te tretje substance, ki gre v kri in ustvarja zastoje, kasneje pa tudi druga obolenja? Ta okvari lastni mehanizem, ki proizvaja encime – to je trebušno slinavko,« jasno razloži gospa Irma in spomni, da telo samo neha proizvajati substance, če te umetno dodajamo s tabletami. »Možgani snemajo vse, kar je v krvi.« – »So torej tablete proti holesterolu zelo strupene?« – »Zelo. Imajo take stranske učinke, da od njih lahko umremo.«

Nevarni zaviralci protonskih črpalk

»Je še kakšno zdravilo, ki ga zdravniki predpišejo, kot da gre za bombončke?« Gospod Igor pravi: »Kot prvo so tukaj zaviralci protonskih črpalk (gre za beljakovinski transportni sistem, pomemben tudi za sekrecijo želodčne kisline v želodčni sluznici, op. p.), po domače rečeno so to tablete proti zgagi. Pred nekaj časa je bil zelo popularen ranital. Polna televizija ga je bila, dobil si ga lahko brez recepta. Potem pa so ga leta 2019 odpoklicali, saj so ugotovili, da povzroča raka.« Ob tem pokaže uradni dokument odpoklica ranitala v EU. »Se o tem kaj govori? Ne! Če preprečiš nastajanje pravilnega ph želodčne kisline, niti teoretične možnosti nimaš, da bi tvoja prebava kadarkoli pravilno delovala. To pa je avtocesta do vseh drugih obolenj,« je jasen gospod Igor, ki ob tem ugotavlja, da zdravniki te tablete zelo na veliko predpisujejo. »Ljudje, ki redno jemljejo te tablete, si dobesedno uničujejo zdravje,« doda. »Tu gre za toplotno reakcijo, posledično je produkcija kisline večja. Preveč toplote namreč stimulira delovanje žleze, ki proizvaja kislino. Pride do refluksa. To stimulira trebušno slinavko, ki pa ji v določenem trenutku zmanjka encimov, saj jih ne more konstantno delati. Vse to gre potem iz črevesja v veno portae in v jetra, kjer se v krvi prefiltrirajo vsi ti strupi. Kar naenkrat lahko močno škoduješ lastnim jetrom. Prav tako lahko hkrati poškoduješ želodec, trebušno slinavko, žolč, tanko in debelo črevo, rodila, splovila … Gre za sistemsko poškodovanje notranjih organov,« je jasna gospa Irma in doda, da vse skupaj lahko pripelje do hudih obolenj. »In kako kislino ustaviš?« me zanima. »Ohladiti je treba želodec. A če ješ živalske beljakovine (meso, mesne izdelke, mleko in mlečne izdelke, jajca in izdelke iz jajc), ga ne moreš ohladiti. Kajti če ješ živalske beljakovine, mora želodec narediti zelo veliko želodčne kisline. Zato je treba uživati hrano, ki ne povzroča pretirane reakcije v želodcu, se pravi, ki za razgradnjo ne potrebuje kisline. Zato moramo vse beljakovine za določen čas eliminirati z jedilnika, da se nam ne dela kislina, in počasi se celoten prebavni sistem opomore – trebušna slinavka, jetra, žolčnik, tanko in debelo črevo –, saj je celotna trebušna votlina vneta.« In še zanimivost za tiste, ki so jim odstranili žolčnik – ti imajo prvotno težavo s krvjo, žolč je četrti na vrsti. »Prej so želodec, trebušna slinavka, črevesje in šele nato jetra in žolčnik.« Pri odstranjenem žolču pri Planetu zdravja svetujejo olje št. 56, ki blokira odvečni žolč. Če ga ne blokiramo, je to pot do bolezni, saj žolč konstantno teče v črevesje, dvanajstnik in nenehno povzroča vnetja.

Zdravnikova ali pacientova odgovornost?

Predpisovanje prej omenjenih zdravil je »čisti kriminal, idealno pokrit z zakonom,« doda gospod Igor. »Zakaj? Ker zdravnik po zakonu ni odgovoren za dobro pacienta. Odgovoren je samo za to, da postavi diagnozo in da se glede na diagnozo drži predpisanega protokola. Ali je ta protokol za pacienta koristen ali ne, pa zdravnika ne zanima in zanj ni odgovoren niti pred zakonom niti pred pacientom. Prišli smo celo tako daleč, da so na navodilih o jemanju zdravil zapisani stranski učinki, po zakonu pa je vsak pacient sam odgovoren zanje in ne zdravnik, ki predpiše zdravila in zahteva od njega, da jih jemlje.« »Kako, prosim?« »Poglejte, če jemljem katerokoli zdravilo in nastanejo stranski učinki, pa grem k zdravniku in mu rečem, da zdravila niso v redu, naj mi plačajo odškodnino zaradi nastale škode, mi zdravnik odgovori, da sem sam odgovoren za to, da jih jemljem.« »Ampak zdravnik zdravila predpiše?« – »Ja. Zato so v navodilih napisani vsi stranski učinki. Brž ko ti zdravila vzameš, se s tem avtomatsko strinjaš. Veste, kaj vse slišimo od ljudi, tu mislim predvsem na starejše. Ti gredo nazaj k zdravniku, ta jim pa odvrne, češ, kaj pa to berete, saj to ni za vas napisano.« In pridemo do bistvene stvari: »Vsak od nas vsak mesec po zakonu plača določeno vsoto za zdravstvo. Zdravnik je tako plačan z mojim denarjem in bi moral biti za moj denar odgovoren meni, da mi pomaga, da se bom počutil bolje, da si bom bolezen pozdravil. V praksi pa žal ni tako. V praksi je zdravnik za moj denar odgovoren farmacevtu in ministru za zdravje, ki predpišeta škodljive farmacevtske stvari. Pred zakonom je torej zdravnik odgovoren le takrat, če predpiše napačne farmacevtske proizvode,« razloži gospod Igor in poudari, da govori o zdravnikih v Sloveniji. Ti lahko izgubijo licenco, če svojemu pacientu ne predpišejo na primer statinov (zdravila proti holesterolu), pa čeprav bi bila za pacienta boljša kakšna drugačna pot. Na moje izrecno vprašanje, ali lahko pišemo o tem, prikima in reče, da je treba to debato sprožiti v javnosti, saj gre za veliko resnico, ki se ne da zanikati. »To se bo ustavilo samo na način, da bo nekdo ponudil ljudem nekaj, kar jim bo pomagalo. Kar bo dobro in učinkovito. In le v Sloveniji zdravnik izgubi licenco, če se ukvarja tudi z alternativno medicino. Drugje imajo to zakonsko urejeno,« še doda gospod Igor, ki je magistriral iz javnega zdravja, zato je, kot sam pravi, verodostojen sogovorec o tej temi. »Hipokratova prisega pravi ‘primum non nocere’, prvo ne škodovati, a zdravnik jo krši, brž ko predpiše takšno zdravilo. Pa naj zanika to kdo, če lahko,« še doda.

Sodelovanje v ZDA

V času izida tega prispevka zakonca Ogorevc gostujeta v ZDA, kjer imata organizirane in potrjene sestanke s tremi lastniki velikih bolnišnic iz različnih ameriških zveznih držav. Te namreč zelo zanima, kako in kaj delajo v podjetju Planet zdravja, in se želijo tega naučiti. Prav tako imajo organizirane sestanke z združenjem naturopatov iz Kalifornije, ki ima več kot 500 članov, ter konferenco po zoomu, na kateri bo sodelovalo več 100 zdravnikov iz ZDA. In kar je najbolj pomembno: v okviru Univerze ZN (ECPD) zakonca Ogorevc organizirata šolanje o svojih metodah – s tamkajšnjo ameriško univerzo bodo tako podpisali dogovor ali pogodbo o sodelovanju. Naj dodamo, da se kar štiri vrhunske univerze zanimajo za sodelovanje. O vsem tem bomo poročali, ko se zakonca Ogorevc vrneta domov. Spomnimo, da sta s svojo naravno metodo v nekaj dneh tako učinkovito pomagala znanemu ameriškemu parašportniku Rodu Hutchinsu, da je po dolgih letih številnih diagnoz in hudih bolečin končno lahko zaživel normalno življenje, o čemer smo nedavno tudi pisali.

S svojo naravno metodo sta zakonca Ogorevc učinkovito pomagala znanemu ameriškemu parašportniku Rodu Hutchinsu. (Foto: osebni arhiv R. H.)

 

Prispevek je bil prvotno objavljen na portalu demokracija.si.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top