Težave s kandido? Skupaj jih hitro olajšamo

Kandida (lat. Candida albicans) je vrsta gljive, ki je v majhnih količinah neškodljivo prisotna v ustih in črevesju vseh ljudi. Težave pa nastopijo, če se kandida prehitro in nekontrolirano množi in vstopi v krvni obtok, s čemer se lahko razširi po celotnem telesu.

Največkrat se simptomov, kot so utrujenost, slabo počutje, prebavne motnje, beli tok, glivice na različnih delih telesa, alergije, vnetja, dermatitisi itd. ne povezuje s kandido, čeprav je lahko prav ta gljiva vzrok zdravstvenih težav.

Ko naša črevesna mikrobiota ni več v ravnovesju, nastopijo težave s kandido. Ta se ob spremembah črevesne mikrobiote – npr. ob uporabi antibiotikov, slabe prehrane – začne hitro širiti in množiti. Nastajanje kandide še dodatno stimulira prehrana, polna procesiranih ogljikovih hidratov, rafiniranega sladkorja, kvasa, alkohola in mlečnih izdelkov.

V Planetu Zdravja težave s kandido učinkovito lajšamo z uporabo olja Kandidol in Olje 45, ki vsebuje naravni evgenol, kateri učinovito lajša težave s kandido. Olje Kandidol je namenjeno zunanji uporabi – mazanju, Olje 45 pa peroralni uporabi, pijemo ga 3 x dnevno po 2 ml. Sočasna uporaba obeh izdelkov deluje sinergijsko zato je učinek še boljši.


Če imate ali predvidevate, da imate težave s kandido, priporočamo, da se naročite na celosten pregled telesa po metodi termoregulacije v eni od naših poslovalnic. Skupaj bomo poizkusili najti vzrok vaših težav in jih  začeli lajšati na naraven in neboleč način.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top