Bolečine v mišicah in sklepih

Danes bomo nekaj besed napisali o bolečinah v mišicah in sklepih, torej sila neprijetnih težavah, ki nam otežujejo kakovost življenja in nam preprečujejo opravljanje vsakodnevnih opravil tudi tistih najosnovnejših. Bolečine nam otežujejo oziroma preprečujejo gibanje, premalo gibanja pa vodi do novih težav.

Velikokrat pa so te bolečine prisotne tudi v nočnem času, nam kratijo kakovost spanca in na ta način vplivajo tudi na kakovost našega psihičnega počutja  – brez zadostne in kakovostne količine spanca naši možgani ne delujejo pravilno in niso sposobni reševati problemov katerim so izpostavljeni vsakodnevno.

Poglavitni razlogi za nastanek bolečin?

Ob starostni obrabi kosti, sklepov in mišic je razlogov za težave in bolečine v križu in nogah še veliko – od premalo gibanja, nepravilno in sunkovito gibanje, do prisiljene drže  – preveč sedenja, statična dela z enolično držo, fizični napori, velikokrat k bolečinam pripomore nepravilna prehrana, ki vsebuje prevelike količine mleka in mlečnih izdelkov. Takšne vrste bolečin povzročajo tudi bolezenska stanja, kot so išias, hernija, prolaps – zdrsni medvretenčnih ploščic, bolečine pa so tudi posledica neodkritih vnetij v telesu.

Velikokrat pa je za to odgovorna tudi nepravilna električna prevodnost našega telesa oziroma kože. V veliko primerih opažamo, da imajo ljudje nepravilno temperaturo kože in ostalih organov in ravno nepravilne temperature preprečujejo oziroma onemogočajo pravilno električno prevodnost v našem telesu. Kadar so temperature previsoke je naše telo v hiperfunkciji – torej deluje preveč in izgoreva, ko pa so temperature prenizke pa je telo v hipofunkciji, kar pomeni da deluje premalo in se hladi. V obeh primerih pride do nepravilne električne prevodnosti v našem telesu, ki povzroča nepravilno delovanje celotnega živčnega sistema, katerega del so tudi senzorični živci, s katerimi preko kože reagiramo tudi na bolečino. V naši praksi upoštevamo dejstvo, da so v koži živčni končiči in receptorji, ki prinašajo informacije iz kože v živčni sistem. Te informacije so električni impulzi. Ko je koža pretopla ali prehladna ali ima napačen PH – je preveč kisla ali preveč bazična, takrat je motena tudi električna prevodnost v koži. To pomeni, da naš centralni živčni sistem ne dobiva pravilnih informacij, niti ne more pravilnih informacij pošiljati nazaj v kožo in v celico.

Kako si lahko pomagamo?

V poslovalnicah Planet zdravja našim strankam pomagamo pri ohranjanju pravilne telesne temperature in s tem pravilne električne prevodnosti z nanašanjem raztopine Energy tonic extra, popolnoma naravnim izdelkom, ki učinkovito pripomore k uravnavanju telesne temperature, s tem pa omogoča pravilno električno prevodnost naše kože in tako na edinstven in popolnoma naraven način lajša bolečine.

Energy tonic extra nanašamo na kožo celega telesa 2 x dnevno, na boleče predele pa ga lahko nanašamo tudi večkrat na dan. Torej se v naš organizem vnaša preko kože – našega največjega organa in z njim ne bremenimo notranjih organov kot so želodec, prebavila in ledvic, kot to počnemo s sintetičnimi protibolečinskimi tabletami.

Priporočamo ga vsem ljudem, ki se soočajo z bolečinami v mišicah in sklepih, ljudem, ki jih pestijo revmatska obolenja, pa tudi ljudem, ki so v fazi okrevanja po težkih boleznih.


Če imate težave z bolečinami v sklepih, priporočamo, da se naročite na celosten pregled telesa po metodi termoregulacije v eni od naših poslovalnic. Skupaj bomo poizkusili najti vzrok vaših težav in jih začeli lajšati na naraven in neboleč način.

Scroll to Top