Težave z želodcem in črevesjem | Kako in kaj?

Težave z želodcem in črevesjem so ene najpogostejših zdravstvenih težav, saj so to težave, ki v teži ali blažji obliki pestijo že več kot 2/3 odrasle populacije, kar je ekstremno visoka številka. Zaskrbljujoče je tudi dejstvo, da se te težave pojavljajo tudi pri vedno mlajših osebah.

Vzrokov za nastanek teh težav je več, vsekakor pa je eden od glavnih vzrokov nepravilna prehrana. Dejstvo je, da je kvaliteta vsakdanje prehrane izredno slaba. Na dnevnem jedilniku je preveč hitre prehrane – torej predpripravljenih jedi, preveč je hrane, ki je pripravljena s pregrevanjem olj (kjer nastajajo trans maščobe o katerih smo že govorili in tudi še bomo), prepogosta je uporaba živalskih beljakovin – torej mleka in mlečnih izdelkov ter mesa in mesnih izdelkov, dnevni obroki vsebujejo premalo kuhane hrane, ki temelji na zelenjavni osnovi. Ob kakovosti prehrane pa je vprašljiv tudi dnevni red prehranjevanja – obroki so neredni, zaradi hitrega tempa življenja med obroki mine preveč časa, zato jih velikokrat zaužijemo prepozno, tako naše telo ponoči namesto počitka energijo uporablja za presnovo hranil, poslabšana je kakovost spanca. Torej se namesto spočiti in polni energije, zbudimo neprespani, velikokrat napihnjeni in zaprti, zaradi slabega spanca tudi utrujeni in nervozni, posledično bo tudi v tem dnevu moten naš režim prehranjevanja, torej se začnemo vrteti v začaranem krogu. Nepravilno delovanje prebavnega trakta pomeni nepravilno delovanje celega telesa.

Ob nepravilni prehrani na težave z želodcem in črevesjem vplivajo tudi premalo gibanja, stres in pa velikokrat hudi stranski učinki zaradi prevelike, nepravilne in nekontrolirane uporabe sintetičnih zdravil.

NAJPOGOSTEJŠE TEŽAVE S KATERIMI SE SREČUJEMO NA PLANETU ZDRAVJA

  • GASTRITIS OZIROMA VNETJE ŽELODČNE SLUZNICE – in z njim povezanimi težavami kot so spahovanje, slabost, izguba teže, dražeče grlo in napihnjenost.
  • REFLUX – stanje, ki ga spremlja izredno neprijetna zgaga, kislo spahovanje, kašelj, slab zadah, bolečine v prsnem košu, pa tudi poslabšana kakovost spanca, ki je dokazano ena izmed posledic refluksne bolezni.
  • RAZDRAŽENO ČREVESJE IN NEPRAVILNA PREBAVA – izredno neprijetna težava, s katero se v večji ali manjši intenzivnosti sreča večina od nas. Oteženo odvajanje blata, pogosta potreba po odvajanju blata, prisotnost bolečin pri odvajanju, nepravilna struktura blata. Nepravilno delovanje črevesja pa bistveno pripomore k nastanku vseh avtoimunih bolezni.

KAKO SI LAHKO POMAGAMO?

Na podlagi dolgoletnih izkušenj strankam pri teh težavah svetujemo uporabo našega produkta Olje 10, izdelka ki je v Sloveniji in po svetu pomagal že izredno velikemu številu uporabnikov. Olje 10 je plod lastnega znanja in 25 letnih izkušenj, pa tudi sodelovanja z vrhunskimi zdravniki in raziskovalci iz celega sveta.

Olje 10 je klinično preizkušen izdelek, ki vsebuje 3 sestavine: Sojino olje, ki je bogat vir E-vitamina, tokoferolov in ima to unikatno lastnost, da nase veže toksine iz telesa. Olje lovora, katerega protivnetno delovanje je poznano že iz časov stare Grčije, pozitivno deluje na črevesje in prebavo ob enem pa tudi učinkovito izloča toksine iz našega organizma, lajša vnetja, učinkovito pa tudi pomirja in krepi spanec. Olje macesna, je naravni antioksidant, pozitivno deluje na naš imunski sistem. Torej ima vsaka od sestavin izredno koristne lastnosti, ki pa združene skupaj delujejo sinergijsko in imajo na ta način še boljši učinek. Olje 10 ima izredne protivnetne lastnosti, ki smo jih dosegli s posebno recepturo, izdelavo pod specifično določeno temperaturo in tlakom ter seveda z uporabo najkakovostnejših in popolnoma naravnih sestavin.

KAKO OLJE 10 DELUJE?

Težave v želodcu se začnejo, ko pride do vnetja – gastritisa – to pa je posledica previsoke temperature v želodcu. Naš organizem deluje kot narava – ko pride do previsokih temperatur, takrat pride do požara, enako velja za naše telo – ko so določeni deli telesa pregreti – takrat pride do vnetij, enako velja tudi za želodec. To imenujemo gastritis. Po zaužitju Olja 10 se vnet, pregret želodec v nekaj minutah ohladi, postane topel, ne pregret. Ohladi se na primerno temperaturo. Produkcija želodčne kisline se umiri in pretoki se normalizirajo. Vnetje želodca se pomiri v nekaj urah in na ta način tanko črevo okreva, debelo črevo pa vzpostavi peristaltiko. Na ta način se uredi tudi prebava. Torej ga priporočamo ljudem, ki jih pestijo težave kot so: spahovanje in kislo spahovanje, refluks, povečana želodčna kislina, neurejena prebava, napihovanje, bolečine v predelu trebuha, želodčni krči, nihanje telesne teže, težave s kožo in pa tudi ljudem, ki imajo težave z avtoimunimi boleznimi. Nastanek avtoimunih bolezni pa je velikokrat posledica nepravilnega delovanja črevesja.

ALI IMA OLJE 10 TUDI DRUGE POZITIVNE UČINKE?

Z znanjem, ki ga imamo na Planetu zdravja dokazujemo tudi povezavo med določenimi deli kože in notranjimi organi. Olje 10 izredno učinkovito lajša težave pri vnetem grlu. Pri tej vrsti težav torej pri vnetem in bolečem grlu Olje 10 2 x dnevno namažemo na kožo podlahti obeh rok in na ta način hitro in učinkovito zmanjšamo bolečine in vnetje. Ko Olje 10 namažemo na kožo, se takoj spoji z vrhnjico, penetrira v vse plasti kože in preide v podkožje. Zato ga velikokrat priporočamo ženskam, ki jih pestijo vnetja dojk. Olje 10 izredno učinkovito lajša vnetja in izredno zmanjšuje bolečin pri vnetih dojkah zato ga toplo priporočamo vsem ženskam, ki jih pestijo te težave.


Če imate težave s prebavo in želodcem, priporočamo, da se naročite na celosten pregled telesa po metodi termoregulacije v eni od naših poslovalnic. Skupaj bomo poizkusili najti vzrok vaših težav in jih začeli lajšati na naraven in neboleč način.

Scroll to Top