Težave s pluči in dihali | astma, KOPB, rak na plučih

Najpogostejše težave, s katerimi se srečujemo so astma, KOPB – kronična obstuktivna pljučna bolezen, bronhitisi – torej vnetja sluznic bronhijev, pa težave po prebolelih pljučnicah, težave pri vzdihu ali izdihu,  v zadnjih letih pa opažamo tudi strahovit porast raka na pljučih. Je pa veliko ljudi, ki imajo tudi blažje oblike težav, kot so, kašelj, izkašljevanje veliko sluzi,  povečana zadihanost v mirovanju ali pri fizični aktivnosti, povečana količina sluzi – katarja v pljučih. Kakorkoli pogledamo naj si bodo te težave lažje ali težje oblike v obeh primerih zelo negativno vplivajo na kakovost našega vsakdana, saj  nezmožnost kakovostnega in pravilnega dihanja pomeni tudi manjšo vsebnost kisika v krvi in s tem zmanjšano fizično zmogljivost.

Kot pri nastankih drugih bolezenskih stanj in zdravstvenih težav, so tudi težave s pljuči in dihali velikokrat, ne pa vedno, posledica naših nezdravih navad, ki jih seveda ponavljamo iz dneva v dan, iz leta v leto.

Smo zagovorniki zdravega načina življenja, torej pravilne prehrane in seveda zadostne količine gibanja. Nepravilna prehrana – še posebno v obliki trans maščob, ki jih v telo vnašamo, ko jemo hrano, ki je pripravljena z načinom pregrevanja olj – npr. cvrtje, velikokrat povzroča tudi težave z pljuči, velikokrat v obliki ponavljajočih se pljučnic. Premalo gibanja, kajenje, zadrževanje v zaprtih ne zračenih prostorih, onesnažen zrak so enakovreden dejavnik pri nastanku teh težav. Te pa so velikokrat tudi posledica neodkritih in nepozdravljenih vnetij v telesu.

Kako si lahko pomagamo?

Kot že omenjeno, smo na planetu zdravja zagovorniki zdravega načina življenja, torej zdrave prehrane in zadostne količine gibanja. Ob tem pa našim strankam pri pljučnih boleznih in dihalnih težavah vedno svetujemo tudi uporabo našega vrhunskega izdelka – Olje 77. Olje 77 je plod naših dolgoletnih raziskav in izkušenj, lastnega znanja in sodelovanja z različnimi strokovnjaki iz Slovenije in tujine.

Olje 77 je proizvedeno iz hladno stiskanega sezamovega olja, ki vsebuje veliko število antioksidantov. Dodano je še eterično olje evkaliptusa in materine dušice.

Evkaliptus velja za eno najmočnejših antibakterijskih in antivirusnih snovi v naravi. Evkaliptus je tudi prava zakladnica flavonoidov – rastlinskih antioksidantov, ter taninov, ki dokazano delujejo izredno protivnetno.

Materina dušica oz. timijan vsebuje terpene, ki pomagajo pri izkašljevanju, eterično olje pa vsebuje tudi timol, ki deluje protigljivično, protivirusno in protibakterijsko.

Olje 77 torej vsebuje izredno veliko koristnih sestavin, ki pozitivno delujejo na naš dihalni sistem, pa tudi na ostale organe.

Jeseni, ob povečani možnosti prehlada, je Olje 77 tudi učinkovita preventiva.


Če imate težave z dihanjem ali pljučnimi boleznimi, priporočamo, da se naročite na celosten pregled telesa po metodi termoregulacije v eni od naših poslovalnic. Skupaj bomo poizkusili najti vzrok vaših težav in jih začeli lajšati na naraven in neboleč način.

Scroll to Top