Olje 12

38,36 €
Z davkom

Sinusi so votline, ki v glavi uravnavajo toploto. Če je v sinusnih votlinah slab pretok toplote in krvi se zoži arterijelni sistem in razširi venozni sistem sluznici sinusnih votlin. V takem stanju sluznic je sluznica sinusnih votlin pogosto vneta čeprav nas sinusi ne bolijo.

Količina

Sestavine

Hladno stiskano, nerafinirano in nefiltrirano mandljevo olje, hladno stiskano, nerafinirano in nefiltrirano olje oljne ogrščice, eterično olje jasmina

Priporočena uporaba

2 x dnevno vbrizgamo v nos (pol kapalke v desno in pol kapalke v levo nosnico), 2 x zaporedoma

Mehanizem delovanja:

Sinusi so votline, ki v glavi uravnavajo toploto. Če je v sinusnih votlinah slab pretok toplote in krvi se zoži  arterijelni sistem  in razširi venozni sistem sluznici sinusnih votlin. V takem stanju sluznic je sluznica sinusnih votlin pogosto vneta čeprav nas sinusi ne bolijo. Prisotna je minimalna sekrecija v nos in v grlo. Tako stanje velja za spremembe v ličnih sinusih. Frontalni ali čelni sinusi so pri pretoku toplote in krvi v glavi še bolj pomembni. Če je pretok toplote in krvi v čelnih sinusih majhen, je majhen pretok toplote in krvi tudi v celi glavi. Posledica tega stanja so pogoste bolečine v glavi. Če so pretoki toplote in krvi veliki in je v telesu veliko energije se glava hladi preko obeh sinusov. Če je pretok toplote in krvi v glavi prevelik in je sprememba zunanje temperature velika, se glava prehitro ohladi in pride do zastoja toplote in krvi v glavi. Zastoj povzroči vnetje sinusov z povišano telesno temperaturo in močnimi bolečinami v glavi. Oba sinusa igrata veliko vlogo v pretoku toplote in krvi v glavo kar je ključnega pomena tudi za presnovo energije glave. Od presnove energije glave je odvisno delovanje celega telesa. Sinuse prekrvavimo, če si v nos vbrizgamo Olje 12. To delamo trikrat dnevno, 14 dni in pretoki  toplote in krvi v glavi se uredijo. Pretok toplote in krvi v sinusih je povezan tudi s sluhom. Če ponovno prekrvavimo sinuse, bolje slišimo. Tudi vid je močno odvisen od cirkulacije v čelnih sinusih. Pri napačni cirkulaciji v sinusih glava dobiva napačne informacije o temperaturi v telesu. Zaradi napačnih informacij hipotalamus kot obrambni mehanizem ne more pravočasno odreagirati in pomagati telesu. Kapilarni sistem v sinusih je zožen pri vseh diabetikih, pri vseh ledvičnih bolnikih, pri vseh rakavih bolnikih in pri vseh kožnih boleznih, kapilarni sitem je zožen pri vseh boleznih. Pri rakastih obolenjih je še posebno prizadeta sluznica sinusov. Sluznica sinusov je slabo prekrvavljena že dolgo pred izbruhom bolezni. Zožitev kapilarnega ožilja v sinusnih votlinah je ena od napak, ki jih telo samo ne more samo popraviti. Ureditev pretokov v sluznici sinusov je pri rakavem bolniku osnova za pravilno delovanje glave in kontrolo hipotalamusa nad delovanjem trebuha. Trebuh je vir toplotne energije.

Zastoj v venoznemu sistemu nog je ena od velikih posledic slabe cirkulacije v glavi. Glava dobiva premalo krvi zato se pogosto pojavi tudi paradentoza. V takem primeru so najbolj prizadeti čelni sinusi in grlo. Telo hitro pridobiva na teži in kopiči kri v venoznem sistemu. Prisotno je slabo delovanje ščitnice in hipotalamusa, ki nima pravilnih informacij o delovanju telesa zaradi zastoja v venoznem sistemu.

Če popravimo pretoke v sinusnih votlinah se v trenutku začne pretok energije v noge. Pretok energije v noge izboljša cirkulacijo v arterijelnem, venoznem in limfnem sistemu nog. To pomeni, da se takoj zmanjša oteklina nog. Ko Olje 12 vbrizgamo v sinuse se v trenutku začne močan pretok toplote in krvi v glavo. Z boljšim pretokom toplote in krvi v glavo se izboljša utrip srca in sprosti se celo telo. V naslednjem trenutku se izboljša cirkulacija toplote in krvi v koži.

Ljudje, ki imajo velike težave s cirkulacijo v glavi in v nogah že po prvem vbrizgu v nos čutijo sprostitev celega telesa. Takoj po vbrizgu v nos čutijo sprostitev glave, pretok toplote v glavo in v noge. Zaradi izboljšane cirkulacije v pljučih se izboljša dihanje. Pojavi se močan pretok v grlu in to močno izboljša delovanje ščitnice.

Ko se poslabša prekrvavitev čelnih sinusov se takoj poslabša metabolizem celega telesa. Začne se nabirati celulit in ni več normalnih pretokov toplote in krvi v telesu. Ko se poslabša še pretok v ličnih sinusih je stanje v telesu že zelo težko.

Ko sluznica sinusov zateče in je pretok toplote in krvi slab se metabolizem v celem telesu vse bolj manjša in celo telo peša. To stanje imenujemo metabolični sindrom in lahko traja več let. Stanje metaboličnega sindroma se izboljša z fizično aktivnostjo, ki pretoke v glavi delno in začasno popravi. Po prenehanju fizične aktivnosti se stanje spet poslabša. Pretok toplote in krvi v sinusih je pomemben pri vsakem stanju zato je pomembno, da vemo, da je močno zmanjšan pretok v sinusih začetek resnih bolezni v telesu.

Ko se pretoki v sinusih zmanjšajo na minimum se povečajo pretoki v možganskem ventriklu kar močno vzburi možgane in hipofizo. Zaradi povečanih pretokov v ventriklu se začne hiperfunkcija hipofize. Hiperfunkcijo hipofize opazimo kot hiperfunkcijo ledvic in hiperfunkcijo vseh ostalih organov. Hiperfunkcija ledvic je vedno posledica hiperfunkcije hipofize. Odpoved ledvic je vedno posledica slabe prekrvavitve sinusov. Hiperfunkcija hipofize je osnova za hiperfunkcijo ščitnice, do onemoglosti. Prav tako hiperfunkcija hipofize povzroči hiperfunkcijo ostalih žlez v telesu do onemoglosti. Vse je odvisno od tega koliko časa traja slab pretok toplote in krvi v glavi.

Ena od nepojasnjenih funkcij je tudi hiperfunkcija timusa, ki ima veliko vlogo pri najtežjih boleznih. Hiperfunkcija timusa se odraža kot bolečina in tiščanje v prsih za prsnico, ki je povezano s hlastajočim dihanjem. Timus je žleza, ki ugaša življenje glede na toploto v določenem organu. Timus zmanjša dotok krvi in hormonov v vsak organ, ko se ta tako pregreje, da ga začne hladiti z redukcijo cirkulatorne krvi. Če se to zgodi v srcu – ishemija srca, nastopi smrt.

OPOZORILA: Ne uživajte, če imate alergijo na katerokoli izmed sestavin izdelka.

38 Izdelkov

Prenesi

Mnenja strank (1)


apr 20, 2018
Mnenje čaka na odobritev
Stran:1

Samo registrirani uporabniki lahko podajo mnenje. Prijava

Vprašanja (0)

Ni vprašanj.


Vaše vprašanje je bilo poslano. Hvala
Zastavite vprašanje
Skrij