Zakaj zbolimo?

Zakaj zbolimo?

Zbolimo takrat, ko naše telo postane preveč kislo, kar pomeni, da pade PH faktor v telesnih tekočinah, krvi in limfi, mišicah, organih in koži. PH faktor predstavlja koncentracijo vodika v telesnih tekočinah, sokovih, iztrebkih in da podatek o kislo-bazičnem stanju krvi, urina, sline, želodčnega soka, blata …

Vsako vnetje, ki se pojavi na določenem mestu v telesu ali na koži, pomeni, da je na tistem mestu spremenjen PH faktor, kar nam pove, da se na tem mestu zbirajo določene kisline odpadlih produktov. Najbolj so izpostavljeni: koža, črevesje in pljuča, saj se tam najpogosteje deponirajo odpadni strupi – strupeni organski lugi. Zato je zelo pomembno, da vemo, zakaj se nabira prekomerna želodčna kislina nepoznanega vzroka. Znano je, da se nesoljeno meso hitreje pokvari kot soljeno. Tudi mi zbolimo, če pretirano pade nivo natrija v mišicah, organih, koži in nazadnje tudi v krvi, kar ima za posledico prekomerno naraščanje nivoja vseh organskih kislin, tudi sečne. Te kisline nastajajo iz primarnih organskih kislin in prekomerno segrevajo ožilje, organe, kožo in kri. Ustvarjene temperature in njihovi padci ustvarjajo naš čustveni svet, ki ga izražamo z veseljem, jezo, strahom, žalostjo, radostjo … Trajanje določenega čustva je odvisno od hitrosti gibanja toplote in hladu v telesu. Od količine hladu in toplote v določenem organu glede na čas trajanja je odvisna tudi funkcija organov in žlez in njihova produkcija. Glede na to, da je pretok obeh energij, tople in hladne, permanenten, pogojen z načinom prehrane, delom in življenjem, lahko trdimo, da se skupek vseh čustev v določenem obdobju odraža kot naša DUŠEVNOST. Naša duševnost je odraz našega psihofizičnega zdravja, je reprodukcija delovanja človeških organov. Produkcija so hormoni.

Ko temperatura v določenem organu preseže toleranco, se začne pregrevati naslednji organ, ki je funkcionalno vezan na prvega in počasi se verižno pregreje vse telo, ledvice delajo pospešeno, pregrejejo se tudi pljuča in telo odpre vse mehanizme ohlajevanja v koži. Tako postane telo povezano z nebom, vzpostavi se povratna energija, ki je jang, kar je produkt pretoplega jina, kar preprečuje vsako našo ozdravitev. Ko se popolnoma odpre sistem kože, je naše duševno ravnovesje popolnoma zrušeno, poruši se ravnovesje delovanja vseh notranjih organov in pričnemo se ohlajati po plasteh. Izguba energije – telesne toplote – terja zožitev ožilja najprej v koži, takoj zatem tudi v jetrih. Zaradi izgube energije jeter ta ne morejo več zadovoljivo opravljati svoje funkcije – razstrupljanja. Pričnejo se dvigovati nivoji vseh kislin. Zaradi slabega delovanja jeter je slabša tudi produkcija žolča – čiščenja krvi – in slabša prebava maščob, ki dajejo telesu moč in toploto. Zaradi pomanjkanja toplote v telesu se posledično oži vse ožilje in peša delovanje vseh organov. Zaužite maščobe se nepresnovljene deponirajo kot celulit, povišan holesterol ali povišani trigliceridi, če pa je zelo hudo, lahko začnemo hujšati in močno zbolimo. Nabiranje celulita, povišan holesterol in trigliceridi so odraz slabega delovanja jeter, pri izredno suhih ljudeh, ki še hujšajo kljub zadostni prehrani, lahko zagotovo trdimo, da je s prebavo in presnovo v telesu hudo narobe. Izguba soli in ostalih mineralov v vseh telesnih strukturah je odraz pretiranega delovanja ledvic preden je telo klonilo, ker so poskušale s povečanim delovanjem, tudi več let, ohladiti posamezne pregrete dele telesa. S povečanim delovanjem ledvic je izguba tekočine preko pljuč in kože povečana – povečano znojenje in pogosteje uriniranje in s tem tudi pretirano odvajanje soli, ki ga z običajnim hranjenjem nikoli nismo nadomestili.

Kako vrniti telesu alkalnost, da bi prišlo do samoozdravitve?
Pomembno je vedeti, da je prvi pogoj prenehanje uživanja hrane in tekočin, ki v prebavi in presnovi ustvarjajo kislost telesa ali so same po sebi kisline.
Uživanje hrane, ki so naravni lugi ali ustvarjajo lužinaste reakcije, je osnovni pogoj, da ne okvarimo nobene še zdrave funkcije telesa in da se zaključi krogotok vseh funkcij v telesu tako, kot narekuje narava. Telesu moramo čimprej nadomestiti izgubljeno sol (NaCl) in fosfor (P), dvigniti osmotski tlak vseh prizadetih celic, jih zaščititi, in to s hrano, pripravljeno na način, da vzdržujemo pravilen PH celega prebavnega sistema.
Pravilna prehrana – naravni lugi – omogoča hitrejši razpad povišanih organskih kislin v biorazgradljive luge, ki ne poškodujejo ožilja, jeter in ledvic. Strupeni lugi, nastali pri razpadu organskih kislin zaradi povišane temperature, in strupeni lugi, ki so nastali z zaužitjem kemičnih snovi (zdravila, konzervansi, pesticidi …), ki so vezani na maščobe, se ob zaužitju pravilne hrane (naravnih lugov), tudi razgradijo v biorazgradljive luge, ki jih telo izloči preko kože, pljuč (izpljunki) in preko jeter – žolča – z blatom.

Telo, ki je dlje časa kislo, je zelo izpostavljeno boleznim in poškodbam ožilja. Običajno se kažejo kot občasna vnetja kože (dermatitisi) ali občasna vnetja organov, vzporedno z vnetjem pa tudi povišane temperature. Resnejši primeri so poznani kot delne ali popolne odpovedi posameznih organov, najhujši pa je energijski vžig, ki se ponavadi konča z diagnozo rak. Energijski vžig na koži se pojavi kot luskavica ali dermatitis, odvisno od kisline, ki v telesu prevladuje in od stopnje okvarjenosti notranjih organov in žlez. Od funkcije kože je odvisno delovanje vseh notranjih organov in obratno. To je zapisano v vseh medicinskih knjigah.

Z nanašanjem mazil s kislim PH pod 7 na kislo kožo ne moremo ustvariti alkalnosti, kar pomeni, da ne moremo ustvariti pogojev za izboljšanje stanja niti nevtralnega PH. Nanašanje vseh sredstev s kislo reakcijo na kislo in okvarjeno kožo, ki je polna odpadlih produktov in je odraz notranjih bolezni, pomeni dodatno reakcijo na koži – toploto – kislino, ki energijsko izčrpa telo in posledično še bolj izčrpa notranje organe in žleze. Zelo pomembno je vedeti, da je v napačnem pretoku energij tudi napačna produkcija hormonov, ki so tudi kisline. Vse vrste kislin, zaužitih ali proizvedenih v telesu v preveliki količini, uničujejo naš obrambni mehanizem in nasičenost limfnega sistema do odpovedi obrambnega mehanizma. Uživanje prave hrane (naravnih lugov) ureja kislost v telesu in s tem tudi telesno temperaturo v vseh delih telesa. Pravilna temperatura na vseh delih telesa je pogoj za pravilno delovanje vseh organov in žlez. Skrb za pravilen pretok hladu in toplote v koži in skrb za pravilno prebavo dajeta telesu osnovni pogoj za pravilno delovanje vseh organov in žlez in za pridobivanje energije za rast, razvoj, obnovo, za psihično in fizično delo in ustvarjata realno možnost za ustvarjanje energijske rezerve, ki je potrebna v izjemnih primerih. To je tudi edina pot do psihofizičnega zdravja.
Če ne vzpostavimo osnovnih pogojev za delovanje vseh organov v telesu, ki so energijsko moteni, ne moremo začeti z zdravljenjem funkcionalno obolelega organa.

Zdravje je resnično samo upanje, da ti ga povrne medicina, narava je bolj mila in pravi: zberi vse moči, da boš emocije presnovil v prebavi. Medicina pravi, da je emocija stvar razuma. To je zgrešeno, ker je narava določila kaj se dogaja v trebuhu in kaj v glavi. V trebuhu se stvari grejejo, v glavi pa hladijo. V medicini se stvari v trebuhu hladijo, v glavi pa grejejo, to je v nasprotju z fiziko. Tudi v fiziki je potrebno najprej segreti, da bi se ohladilo. Ne moremo najprej ohladiti, da bi se segrelo, to ni mogoče.okt 29, 2017