Temperatura

Temperatura

Fizična kvaliteta človekovega telesa je odvisna primarno od kvalitete moške in ženske spolne celice ob spočetju, ki vsebujeta lastnosti tako fizičnega kot psihičnega stanja staršev v trenutku spočetja.

Prve mesece nosečnosti, ko se spolni celici delita in se razvijejo vsi deli ploda poleg že naštetega močno vpliva na razvoj ploda toplota v maternici matere. Prav tako močno vpliva na razvoj ploda psihofizično stanje matere, kar je odraz delovanja njenega celega telesa. Da bi materino telo pravilno delovalo je pomembno ravnovesje v materinem energijskem sistemu, kar pomeni zadostno količino energije, da bi nosečnost potekala normalno in brez vsakršnih težav.
Zadostna količina energije pomeni ravnovesje med toploto in hladom, dobro počutje, primerno težo in stabilno psihofizično stanje matere. Obe energiji, toplota in hlad, ki se sinhronizirano pretakata v zaprtem sistemu še nerojenega otroka, sta odvisni od energijskega sistema matere, kar je odraz materinega psihofizičnega zdravja. Ne smemo pozabiti, da je zdrav duh samo v zdravem telesu in je otrokovo psihofizično zdravje odraz duševnosti matere v nosečnosti. Poleg anomalij, energijskih odklonov in napačnih temperatur ob spočetju so odkloni v času nosečnosti še dodatno še večji povzročitelji okvar fizičnega telesa še nerojenega otroka. Zato lahko trdimo, da je otrok zdravo spočet in bolano rojen. Primer: dojenčku so v drugem mesecu življenja diagnosticirali raka obrambnega mehanizma, vzrok je neznan. Vprašamo se kakšnega zdravja sta bila starša ob spočetju otroka, kakšnega zdravja je bila mama v času nosečnosti in kakšne so bili temperature v trebuhu matere vseh devet mesecev, da je novo nastalo telo novorojenčka vzdržalo samo dva meseca primernega delovanja.
Vzrok vsake bolezni novorojenega otroka in otrok do dvajsetega leta starosti je v starših otroka, predvsem v mami, ki je z napačnim delovanjem svojega energijskega telesa okvarila energijsko telo še nerojenega otroka. Tako se otrok rodi lahko že močno bolan ali z veliko težavami, za stroko neznanega vzroka, ki jih pripisujejo genetiki. NAPAČNA TEMPERATURA OKVARI VSAKO PRAVILNO GENSKO ZASNOVO.

Zato zagotovo lahko trdimo, da se življenje in smrt začneta v trebuhu.
Napačno uravnan energijski sistem ploda v maternici, pomeni bolezen dojenčka že ob rojstvu ali v prvih mesecih in letih življenja. To lahko traja do zaključka rasti in razvoja in je dokaz velikih temperaturnih in hormonskih sprememb v materinem telesu, ki so še nerojenega otroka okvarile do takšne mere, da ima povišano telesno temperaturo že ob rojstvu. Lahko se rodi z vnetjem, s hiperfunkcijo ali hipofunkcijo organov ali žlez, ki se lahko že v v prvih mesecih življenja pokaže kot diagnoza rak, kar pomeni energijski vžig v določenih delih telesa. To je izčrpanost fizičnega telesa. Takega telesa na zna in ne zmore pozdraviti nobena doktrina z kemičnimi sredstvi , ki izčrpano telo v najkrajšem času popolnoma izčrpajo, kar pomeni smrt.
Odraz toplote ali hladu v posameznem organu telesa otroka je odraz otrokove duševnosti, ki je lahko že ob rojstvu posebno izrazita ali se pokaže šele v naslednjih mesecih. Otrok se lahko rodi jezen, žalosten, prestrašen, depresiven, vesel… in to je posnetek delovanja organov, ki jih ob rojstvu začne poganjati njegov lasten energijski sistem.
Delovanje energijskega sistema otroka je odvisno od temperature telesa in zraka ob rojstvu, torej od energijskega potenciala, ki ga lahko izmerimo in izračunamo glede na temperature v obeh podpazduhah v obeh dimljah in v debelem črevesu.
Ne glede na temperature ob rojstvu in vse življenje je energijski potencial, tako toplote kot hladu, vse življenje konstanta. S tem potencialom lahko uravnavamo energijski sistem v vsakem trenutku življenja, kar je tudi pogoj, da lahko kadarkoli vzpostavimo ponovno pravilno delovanje telesa.
Takšna uravnava je tudi pogoj za pridobitev največje dobrine življenja ZDRAVJA.
Najvažnejši pogoj za življenje celice, žleze, organa in človekovega telesa nasploh je pravilna temperatura, pravilen tlak, pravilen pretok v točno določenem času, kar so zakonitosti fizike v naravi in veljajo tudi za človeško telo, ki je samo majhen delček te narave.
Samo pravilni fizični procesi ustvarjajo pravilne kemične procese, tako v naravi kot v človeškem telesu.
Zakonitosti fizike ne moremo spreminjati s kemijo. Zato ni zdravila, ki bi ga zaužili preko ust, mišice, ožilja, ki bi imelo v vseh organih telesa enak učinek, če vemo, da ima vsak organ drugačno temperaturo.

V različnih delih telesa je tudi različen tlak, glede na temperaturo organov. Primer: bolnik s slabo cirkulacijo telesa uživa več vrst zdravil. Zdravilo, ki se resorbira v prebavnem traktu potrebuje določen čas, da pride do organa, ki naj bi ga zdravilo. Pri slabi cirkulaciji so v določenih delih telesa zastoji, ker so razširjene vene in je cirkulacija upočasnjena, v določenih delih pa je zožitev ožilja in pospešena cirkulacija. Samo, če upoštevamo navedena dejstva lahko zagotovo trdimo, da deluje zdravilo pri vsakemu posamezniku drugače, zagotovo pa ne tako, kot piše v navodilu. Zato se vedno srečujemo s stranskimi učinki zdravil, ki so veliko večji, kot so opisani. Pri bolniku, ki ima slabo cirkulacijo so zdravilni učinki zdravila zapozneli ali jih sploh ni in se veliko prej in močneje pokažejo stranski učinki. Kemični procesi v telesu so izključno podrejeni fizičnim zakonitostim, zato je zelo pomembna temperatura v želodcu, dvanajstniku in črevesju.
Od temperature v prebavnem traktu je odvisna prebava in nasploh fizično stanje celega organizma.
Glede na navedena dejstva je lahko najboljše zdravilo strup, če v telesu ne popravimo najprej fizičnih lastnosti, da bi ustvarili pogoje za pravilne kemične procese.
S takšnim načinom lahko zagotovimo vsaj približne rezultate in s tem izboljšamo funkcije organov in tako okrepimo telo in ga dvignemo na raven ZDRAVJA ne, da z zdravili vzdržujemo bolezen in vsakodnevno povzročamo oslabelost drugih organov.

TEMPERATURA TELESA

Temperaturo človeškega telesa merimo na štirih mestih hkrati. Merimo jo pod obema pazduhama in v obeh dimljah, da bi že po nekaj minutah lahko ugotovili kako deluje fizično telo človeka, upoštevajoč vse štiri zakonitosti fizike:
– temperatura
– pritisk
– pretok
– čas
Temperaturi v obeh pazduhah nam povesta kako delujeta prsni koš in glava, temperaturi v obeh dimljah pa nam povesta, kako delujeta trebuh in nogi.
Pravilna telesna temperatura je po nočnem počitku najnižja in se po fizičnih obremenitvah preko dneva dvigne do maksimalno dovoljene temperature, kar je razvidno iz tabele:

Desna pazduha Leva pazduha
zjutraj zvečer zjutraj zvečer
36,2 36,7 36,3 36,8

Desno dimlje Levo dimlje
Zjutraj zvečer zjutraj zvečer
36,0 36,3 36,1 36,4
Temperatura niha glede na kvaliteto hrane, hormonsko ravnovesje, glede na porabo in na pravilno in zadostno hranjenje.
Stresi, neredna prehrana, izjemni fizični in psihični napori spreminjajo telesno temperaturo, tlake in pretoke v določenem času.
Če fizično telo po velikih fizičnih naporih ali stresih ne počiva dovolj in mu ne nadomestimo pravočasno porabljene energije s hrano, se telo izčrpa.
Z dovolj počitka in pravilno hrano omogočimo telesu tudi pravočasno čiščenje, kar preprečuje pregrevanje telesa.
Telo vedno stremi, da najprej poskrbi za delovanje vitalnih organov. Pri izgubi energije, katere nismo nadomestili, se delovanje nekaterih organov zmanjša zato je obratovanje nekaterih organov obremenjeno. V takem stanju so vsi organi močno obremenjeni še posebno ledvice, pretok krvi skozi organe je hiter in ustvarja hiperfunkcijo vseh žlez.
Če tako stanje traja dlje časa se pregreje tudi koža preko katere se hladimo in telo se ohlaja hitreje. Izguba energije je velika, zato mora telo še bolj delati.
V takem stanju so ljudje nervozni, brez moči, depresivni. Ledvice delajo brez prestanka zato se izčrpujemo. Prebava je slaba, odvajanje blata tudi, zmanjšuje se funkcija jeter in vranice. Pade tudi osmotski tlak v pljučih in čiščenje telesa je vse slabše.
V takem stanju se lahko izmenjujejo driske in zaprtje, začenjajo glavoboli, pojavljajo se utrujene ali celo zatekle noge in občasno nenavadno razbijanje srca. Tako stanje lahko traja več let z občasnimi izboljšanji, občasnimi vnetji, ki jih preprosto imenujemo viroze ali stanja nepoznanega vzroka.
Zdravniki zdravijo simptomatsko kar pripelje do trenutnih izboljšav kožnih, organskih in hormonskih obolenj. S časom nastajajo hipofunkcije žlez in organov in neopazen prehod v najtežja rakasta obolenja.
Pri ohladitvi telesa telo še vedno stremi, da bi zadovoljilo funkcijo vitalnih organov zato zaradi pomanjkanja toplote v telesu, ki se izraža kot moč, počasi izloča iz funkcije organe, ki jih najmanj potrebuje.
Zmanjšuje se nam fizična zmogljivost, slabša se prebava, utrujenost je velika brez fizičnih naporov, slabša se dihanje, pogoste so vrtoglavice in tiščanje v trebuhu in prsih. Stiska telesa je velika in začne se pregrevati glava.
Odvisno od datuma rojstva in od letnega časa, to je od temperature v naravi, se pojavljajo fizične in psihične bolezni.
Nastane sprememba v temperaturi kože, ker v telesu nastanejo zastoji. Spremeni se odnos med arterijelnim in venoznim sistemom. Arterije se v določenem tako pregrejejo, da se posledično razširijo vene.
Spremenijo se tlaki v celem telesu, v posameznih delih telesa pa tako, da ni več moč vzpostaviti sinhroniziranega delovanja organov.
Obrambni mehanizem je ves čas takega delovanja močno obremenjen in to v taki meri, da prevzame nadzor nad delovanjem telesa podzavest, ki je zadnji nivo obrambe, da telo ne klone.
V takem stanju so ljudje nerealni, življenje vidijo drugače, so psihično moteni, strah in stiska v njih narašča, ne morejo si več pomagati. V takem stanju je bolezen že močno prisotna in ni moč obravnavati samo posameznega organa temveč celo telo hkrati.

NIKOLI NI PRAV, ČE V DIAGNOSTIKI IN TERAPIJI OBRAVNAVAMO SAMO EN ORGAN, TEMVEČ JE POTREBNO OBRAVNAVATI CEL MEHANIZEM – TELO, KER JE VSAK ORGAN SESTAVNI DEL TEGA MEHANIZMA IN JE ZARADI SLABŠE FUNKCIJE ENEGA ORGANA SPREMENJENO DELOVANJE CELEGA TELESA.

Če uravnamo temperaturo v celem telesu je rešen ves sistem in tudi vsi organi. Popravijo se tlaki in pretoki v določenem času, kar je pogoj za pravilno delovanje človeškega telesa.

DIAGNOSTIKA IN SAMOOZDRAVITEV

Telo ima veliko možnosti samoozdravitve, če mu fizično pomagamo tako, da vzdržujemo telo kot celoto in ne obravnavamo samo posameznih organov.
Tako bi opisala primer: ženska stara 45 let, prekomerno prehranjena, zdravljena ambulantno brez izboljšanja.
Njena pripoved: po smrti ožjega družinskega člana pred dvemi leti sem močno zaprta in se ne počutim več dobro. Imam težave s srcem, v glavi se mi vrti, stiska me v grlu, zredila sem se, čeprav jem zelo malo. Ko pojem kaj sladkega me tišči v jetrih, na blato ne grem razen, če vzamem odvajalo. Noge mi zatekajo me pečejo in bolijo, občasno me boli v križu. Nervozna sem, da bi eksplodirala, tudi diham težje.
Zdravnik mi je predpisal zdravila za živce, tudi zdravila za pritisk po potrebi. Dal mi je aspirin za cirkulacijo in tablete za holesterol. Stanje je vedno slabše kljub temu, da se držim zdravnikovih navodil.

KAKO SPOZNAMO, DA SMO PREGRETI ALI PODHLAJENI?

Kako lahko razumemo govorico telesa, da nam govori kdaj se telo ohlaja, kdaj se pregreva, kdaj je nekaj dobro in kdaj je slabo, kdaj moramo pit in kdaj moramo jesti, kdaj moramo spati,kdaj vstati, kdaj moramo delati in kdaj počivati?

1. Telo se ohlaja, ko začutimo v telesu glad, ki je tako močan, da moraš takoj nekaj pojesti
2. Telo se pregreva, ko moramo takoj nekaj popiti
3. Da je nekaj dobro čutimo toploto v rokah
4. Da je nekaj slabo čutimo v rokah hlad
5. Jesti moramo, ko čutimo hladne noge
6. Piti moramo, ko čutimo tople noge

TELESNA TEMPERATURA IN TEMPERATURA KRVI

Pri povišani telesni temperaturi se kri, ki je alkalna, močno segreva zato je koža močno pregreta. Zmanjšuje se delovanje organov in žleze prehajajo v hiperfunkcijo. Delovanje ledvic je vse slabše in nadledvična žleza začne s produkcijo progesterona v taki meri, da ta ogroža vsako celico v telesu.

Progesteron je hormon, ki omogoča telesu rast in razvoj vsake celice, še posebno spolnim celicam. V primeru, da je nivo progesterona močno povišan, se vsaka celica v telesu, ki je poškodovana, močno segreje. Temperaturo ustvarja hormon sam, kar je potrebno pri spolni delitvi celice. Temperatura v drugih celicah je za poškodovano celico ubijalska, zato ta še hitreje odmre.
Progesteron se permanentno proizvaja pri zožitvi ožilja v rokah in v nogah, pri povišani telesni teži in pti vseh, ki imajo T(toplota) štiri ali manj. Progesteron ustavimo s sokom koromača in z dodatkom k pravilni prehrani št. 45, ker je alkalen in nima nobenega hormona, ki bi ga uničeval. V koži ga uničuje sok limone in še močneje sok krompirjevih kalčkov. V telesu samem pa progesteron uničuje uživanje veliko sadnih in zelenjavnih sokov.
Produkcijo progesterona pospešuje uživanje vseh mlečnih proizvodov in uživanje vsega kar je narejeno na osnovi čokolade in sladkorjev, razen fruktoze.
Pri nizki telesni temperaturi pada tudi temperatura krvi, ki je odgovorna za delovanje žlez, zato žleze usihajo in prične se močnejše delovanje organov prebave. To vodi v še večjo hipofunkcijo žlez in v odmrtje organov. Koža se podhladi in začne odmirati. To se kaže kot luskavica, dermatitis, ekcemi. PH je nizek. Najprej odmre del kože nato peša še organ, ki temu delu kože pripada.
Velikokrat se zgodi, da ostane koža cela in odmre organ, ki tej koži pripada. To se zgodi zato, ker se organ ni mogel več segreti in se je podhladil. Koža, ki temu organu pripada je komaj še živa in organ preprosto odmre.okt 29, 2017