Terapevti Planet Zdravja uporabljajo metodo imenovano Termoregulacija™. Termoregulacija™ je način naravnega popravljanja telesnih funkcij. Metoda Termoregulacije™  ni zdravstvena dejavnost.

Kaj je TermoregulacijaTM?

Termoregulacija je sposobnost organizma za ohranjanje telesne temperature v določenih mejah, tudi ob znatno drugačni temperaturi okolja. Je proces homeostaze, ki vzdržuje dinamično ravnovesje med količino nastale oziroma prejete in oddane toplote. V primeru, da organizem ni več zmožen ohranjati normalne telesne temperature in se se le-ta poviša znatno nad normalno vrednostjo, se pojavi stanje pregretosti. Nasprotno stanje, stanje podhladitve, se pojavi v primeru, da se temperatura organizma zniža pod to vrednostjo. Ohranjanje stalne telesne temperature je izjemnega pomena zaradi normalnega poteka biokemijskih reakcij in optimalnega delovanja encimov.

Odstopanje telesne temperature od normalne vrednosti nam daje natančne informacije ali so kemični procesi v telesu pravilni.

Zakaj Termoregulacija™ deluje?

Potrebno je razumeti, da telo konstantno teži k pravilnemu ravnovesju. Pri vzpostavljanju ravnovesja igrajo ključno vlogo organi in žleze. Slednji potrebujejo pravilno količino hranil in toplote za pravilno delovanje. Če je ravnotežje telesa porušeno, lahko zbolimo. Simptomi so znaki bolezni, povzročene zaradi fizičnega neravnovesja v telesu. Ko je naravno ravnotežje v telesu porušeno, se telesna temperatura poviša ali zniža.

Odstopanje telesne temperature prikaže vzroke za simptome. Telo je naravni organizem, ki prepozna in sprejme le minerale in druge sestavine naravnega izvora. Sintetičnih sestavin telo ne prepozna oz. ne razume, zato vse sintetične sestavine dražijo obrambni mehanizem in tako ustvarjajo neželene učinke.

Z merjenjem telesne temperature na strateških točkah telesa je možno ugotoviti, katerih hranil telesu primanjkuj in katerih je preveč. To povzroča neravnovesje.

S tem ko telesu ponudimo manjkajoča hranila oz. odstranimo njihov presežek, popravimo ravnovesje v telesu in povečamo njegovo naravno odpornost. S tem omogočimo telesu, da se pozdravi na naraven in trajen način.

3 koraki terapije Planeta zdravja

 • 1. korak: pregled in meritev 131 prametrov
 • 2. korak: ugotovitev stanja telesa in nasvet
 • 3. korak: terapija

1. korak: Pregled in meritev 131 parametrov

 • neinvazivni pregled krvi
 • meritev traja od 3 do 12 minut
 • takojšnji rezultat analize

Vsaka terapija se začne z neinvazivno analizo krvi. To nam omogoča analizator krvne slike ANESA, ki v 3 do 12 minutah opravi celovit pregled stanja telesa. Aparat odčita 131 biokemičnih, hemodinamičnih in imunoloških vrednosti organizma. Pregled se opravi s petimi mikroprocesorji, ki se jih razporedi po telesu. Na podlagi rezultatov lahko opravimo kompleksno in izjemno hitro analizo organizma.

Pregled ne zahteva odvzema krvi in je neškodljiv za vse ljudi, tudi za nosečnice. Analizo lahko opravimo večkrat in s tem spremljamo napredek delovanja.

2. korak: ugotovitev stanja telesa in nasvet

 • povezava med meritvijo in izvorom težav s telesom,
 • ugotovitev vzroka zdravstvenih težav.

Osnovni princip delovanja analizatorja ANESA

Delovanje analizatorja ANESA je osnovano na podlagi pretokov krvi v telesu ter na podlagi vplivov, ki jih imajo na pretoke kemične reakcije dušika, kisika, vodika in ogljika. Temperaturne spremembe odločajo o tem, kako aktivni so kemijski elementi zaradi vpliva dušikovih spojin, vezave z vodikom ter zaradi sprememb v koeficientu topnosti kisika.

Namen pregleda je ugotoviti spremembe v sestavi krvnih elementov in stanje na koncu kemičnih reakcij, ki uravnavajo porabo kisika in oddajanje ogljikovega dioksida v telesu, kar vpliva na koncentracijo beljakovin in lipidov v celični membrani. Glede na to, da analizator ANESA temperaturo meri s pomočjo optičnih senzorjev, je pregled za pacienta popolnoma neškodljiv.

Delovanje analizatorja ANESA

Neinvazivni analizator krvne slike ANESA deluje na osnovi merjenja temperature na biološko aktivnih referenčnih točkah na človeškem telesu. Podatke nato računalniško obdelamo.

Za ugotavljanje stanja uporabljamo sledeče bioaktivne oz. referenčne točke:

 • razcepišče desne in leve vratne arterije (dve točki),
 • desna in leva podpazduha (dve točki),
 • predel popka (ena točka).

 3. korak: terapija

 • 100 % naravna olja,
 • enostavno in prijetno za uživanje,
 • prilagojen način prehrane.

Po ugotovljenem stanju organizma terapevt predlaga terapijo za ponovno vzpostavitev ravnovesnja telesa.

Planet zdravja®

Pod blagovno znamko Planet zdravja® prodajamo izključno naravne proizvode, brez konzervansov, pridelane in proizvedene na popolnoma tradicionalen in naraven način. S tem ohranimo vse informacije narave, katere telo razume in sprejme brez negativnih učinkov. Z uživanjem izdelkov Planet zdravja® telesu povečamo moč in omogočimo psihofizično zdravje do najvišjih nivojev.

Za dosego najboljših rezultatov metode termoregulacija™, je priporočljivo začeti s svetovanim načinom prehrane brez mesa in mleka. To zmanjša nepotrebni stres telesa in pospeši njegovo obnovo.

Po končani terapiji je priporočeno nadaljevanje svetovanega načina prehranjevanja. Pomembno je, da se obdrži ravnovesje telesa in da se ga ne obremenjuje s staro prehrano, ki je telo ni bilo sposobno prebaviti in presnoviti pred terapijo.

Po določenem časovnem obdobju predlagamo ponovni pregled oz. kontrolo, kjer novo stanje, ga primerjamo s prejšnjim in ugotavljamo spremembe. Kontrole se ponavljajo dokler vse težave ne izginejo.